Profielfoto KennismakenMijn naam is Ingrid Hinssen. Ik ben klinisch psycholoog, psychotherapeut, relatie- en gezinstherapeut en praktijkhouder. 

Sinds 1996 ben ik met veel passie en betrokkenheid werkzaam binnen de GGZ, de Geestelijke Gezondheidszorg. Ik heb in verschillende grote GGZ-instellingen in het oosten van het land gewerkt evenals in kleinschaligere praktijken voor psychiatrie en psychotherapie. 

Na mijn opleiding klinische psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen heb ik aansluitend de integratieve psychotherapie opleiding aan het SPON gevolgd, vervolgens de opleiding tot systeemtherapeut, (relatie- en gezinstherapeut) en aansluitend het traject tot klinisch psycholoog. In mijn houding als therapeut en in mijn visie op wat psychotherapie voor iemand op enig moment in zijn of haar leven en bij ervaren last en klachten kan betekenen, ben ik sterk beïnvloed door de experientiële en procesgerichte psychotherapie evenals de systemische psychotherapie.

Psychotherapie houdt voor mij in iemand te begeleiden in het proces van zich opnieuw en op een meer bevredigende manier (emotioneel) leren verbinden met zichzelf en de ander in een veilige context, waarbinnen geëxperimenteerd kan worden met nieuwe innerlijke ervaringen en gedrag en iemand op verhaal kan komen: worden wie je bent in verbinding met de ander.

Ik heb expertise opgedaan in de behandeling van uiteenlopende psychische klachten, waaronder angst- en stemmingsklachten, trauma-gerelateerde klachten en persoonlijkheids- en ontwikkelingsproblematiek. Daarnaast behoort psychodiagnostisch onderzoek, met name bij persoonlijkheids- en ontwikkelingsproblematiek, tot mijn deskundigheid.

In de afgelopen jaren ben ik behalve als klinisch psycholoog werkzaam geweest als Teamleider Zorg bij een team voor angst- en stemmingsklachten in een grote GGZ-instelling en ben ik praktijkopleider geweest voor psychologen in opleiding tot GZ-psycholoog. Daarnaast ben ik werkzaam geweest als werkbegeleider voor psychotherapeuten en klinisch psychologen in opleiding.

Sinds augustus 2018 ben ik werkzaam in mijn eigen psychotherapiepraktijk (Hinssen).

kantoor-enschede-2-1024x1024 Kennismakenkantoor-enschede-1-1024x1024 Kennismaken

Intervisie:

Ik neem deel aan verschillende intervisieverbanden met collega-therapeuten. Intervisie is een belangrijk instrument, dat de kwaliteit van zorg waarborgt. Tijdens intervisies worden onder meer diagnostische vraagstukken en lopende behandelingen besproken en wordt gereflecteerd op het eigen professionele handelen. Hierbij worden privacy- en geheimhoudingsregels vanzelfsprekend in acht genomen.

Supervisie:

Ik bied supervisie aan psychologen in opleiding tot Gz-psycholoog. 

BIG registraties:

Klinisch psycholoog: 09059164625

Psychotherapeut: 29059164616

NIP_beeldmerk_Psycholoog_rgb-e1688499919150 Kennismaken

KvK-nummer: 71767703

Lidmaatschappen:Attachment-1 Kennismaken

NVRG

NIP

LVVP

VEN

Drs. Ingrid Hinssen is lid van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) en is gevisiteerd in 2024 op basis van de LVVP-kwaliteitscriteria. Het visitatiecertificaat is geldig voor 5 jaar.